Îmi doresc să mă refac pe deplin și ca Dumnezeu să-mi călăuzească pașii pentru a depăși fizic și psihic această experiență cumplită!

Cluj

Proiectul s-a terminat
Despre Proiect
Promovează

Dragele mele, când viața ne dă câte o palmă grea (cancerul), ruga către Dumnezeu și gândirea pozitivă ne vindecă în proporție de cel puțin 60-70%, restul rămâne îngerilor în alb (medicii), care merită mii de mulțumiri.

Numele meu este Vasilica Bercea, am vârsta de 68 ani, locuiesc în Cluj-Napoca și sunt reprezentată Avon de 7 ani. Am doi fii și o scumpă de nepoțică de 3 ani, lumina ochilor mei.
Am crezut că sunt o femeie puternică pentru că nu am avut probleme de sănătate majore până în 2011când mi-au fost implantate două stent-uri pe arterele coronare (obturate în proporție de 90 %) cu risc crescut de infarct miocardic instantaneu. În noiembrie 2019 la o mamografie de rutină, fără nici un simptom (dureri sau evidență la palpare) a fost observat un nodul de aproximativ 1,5 cm. Din acest moment a început calvarul, în februarie 2020 la o nouă ecografie s-a constatat că nodulul a crescut cu 0,5 cm în doar trei luni. Am fost operată în 02.04.2020 la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca, în plină pandemie de Covid-19, cu toate riscurile și restricțiile impuse în acea perioadă. Mi-a fost extirpat un rector mamar pentru îndepărtarea carcinomului mamar drept foarte agresiv și un nodul santinelă. S-a început tratamentul oncologic post operator: chimioterapie săptămânală (21 ședințe), chimioterapie la 3 săptămâni (18 ședințe – un an), radioterapie (zilnic – 21 ședințe), tratament cu tablete (5 ani).
Aceste tratamente vin la pachet cu reacții adverse inimaginabile, căderea părului, stări de vomă, diaree, dureri de oase, cădere unghii, atac la inimă, rinichi, ficat, etc). M-am infectat și cu Covid-19 implicând tratament adecvat și izolare 14 zile la domiciliu, precum și stările de emoție, stres, neliniște asociate având în vedere starea slăbită a organismului și a sistemului imunitar.
Dar cu ajutorul lui Dumnezeu și a forței interioare, a suportului familiei (la distanță) a depășit acele momente grele. Cel mai mult am suferit în 2020 din cauza faptului că nu am putut să-mi îmbrățișez copii și mai ales pe draga mea nepoțică, timp de aproximativ 8 luni.
Îmi doresc să mă refac pe deplin și ca Dumnezeu să-mi călăuzească pașii pentru a depăși fizic și psihic această experiență cumplită.
Vă mulțumesc din suflet că ați lăsat treburile cotidiene personale sau de servici timp de câteva minute pentru a parcurge și împărtăși povestea mea.
Doamne ajută !!

Proiect înscris de:
Fundația
Regina Maria
Viziunea Fundației Regina Maria este de a crea o lume mai bună, în care dragostea pentru semeni se traduce, prin puterea exemplului personal prin grijă și acțiune, de la toți cei ce pot, pentru cei ce au nevoie.
Proiect propus de:
Theodora Dumitrica