Mi-am promis sã lupt împotriva cancerului la sân!

Bucuresti

Proiectul s-a terminat
Despre Proiect
Promovează

Aveam doar 32 de ani când am aflat valorile vieții: sănătatea și familia.

Am descoperit boala în urmã cu 2 ani, nu pentru cã am mers la medic sã îmi fac control periodic, ci datoritã faptului cã dupã un efort mai mare am simţit cã am o ghearã în piept în zona inimii. Nu m-am gândit niciodatã cã aceastã ghearã care a fost ca o sufocare ar putea fi cancer. În acel moment, din instinct mi-am pus mâna pe sân şi am simţit un nodul de mãrimea unei castane. Niciodatã pânã atunci nu am simţit nimic, nu am avut nicio durere, nu am avut nici unsemn. Probabil cã dacã aş fi mers la medic sã îmi fac controalele periodice (o datã pe an) aş fi descoperit mai demult şi totul ar fi fost mai uşor de rezolvat.

Nu îmi venea să cred că mi se întâmplă mie aşa că am refuzat ideea că am cancer. În zadar! Boala era deja acolo, iar diagnostiul era crunt: cancer malign cu o celulă foarte agresivă, care presupunea extirparea sânului, chimioterapie și radioterapie după operație. În acel moment am realizat că puterea lui Dumnezeu este mare și că însănătoșirea depinde doar de voința mea.

Am avut și am sperat cu îndârjire că mă voi face bine. Nu a fost deloc ușor: am avut momente în care simțeam că nu mai pot și că voi ceda. Uneori plângeam în hohote crezând că voi muri dar am promis să lupt pentru cei dragi: sunt mamă și am obligația morală de a-mi crește fiica, sunt soție și am promis să fiu mereu alături de soțul meu. Când am conștientizat că tratamentul își face efectul și că boala este în regres am început să lupt pentru ei cu și mai multă forță.


Am învins boala, sunt în etapa a 2-a a reconstrucției mamare, dar nu mi-am imaginat că lupta va continua: acum mă lupt cu toate sacrificiile făcute în acești ani. Va mai dura până când viața mea va fi din nou liniștită, dar cu ajutorul vostru și având în minte toate lucrurile pe care le-am învățat în această perioadă (care sunt valorile vieții, cum nu banii sau funcțiile contează căci în față bolii suntem cu toate egale) știu că cel mai important este să ne salvăm și să trăim alături de cei dragi.

Proiect înscris de:
Fundația
Regina Maria
Viziunea Fundației Regina Maria este de a crea o lume mai bună, în care dragostea pentru semeni se traduce, prin puterea exemplului personal prin grijă și acțiune, de la toți cei ce pot, pentru cei ce au nevoie.
Proiect propus de:
Alexandra Maier