Momentul care îți schimbă viața

Bacau

Proiectul s-a terminat
Despre Proiect
Promovează

Mă numesc Ioana Mihai, am 48 de ani și până în anul 2011 am avut o viață normală , pot spune chiar frumoasă comparând-o cu ceea ce a urmat .
8 septembrie, ziua onomastică a mamei mele și o atingere involuntară a sânului stâng. Acela a fost primul moment în care am constatat că am ceva suspect , o formațiune tare .

Ziua următoare am mers la medic, am început investigațiile (ecografie mamară , mamografie) în urma cărora s-a ajuns la concluzia că este un nodul care trebuie operat iar la operație s-a constatat că este vorba de cancer .
Mastectomie la sânul stâng , ședințe grele de chimioterapie , radioterapie și o singură întrebare: „De ce mi s-a întamplat mie? “. Îmi fac analizele frecvent și nu am pe nimeni în familie cu acest diagnostic. E un șoc puternic care îți zguduie existența din temelii.

Începuse un coșmar din care nu știam cum să ies , iar perspectivele erau sumbre .
În ciuda tuturor dificultăților mai ales de ordin psihic , plus a efectelor secundare date de tratamentul cu citostatice – de la oboseală , rău permanent , căderea părului , dureri diverse și până la privirile compătimitoare ale celor din jur am realizat cât de fragilă și scurtă este viața și ar trebui să știm să prețuim fiecare clipă .
Încet , încet îmi reveneam ,analizele erau bune și împreună cu medicii chirurg , oncolog , plastician am am hotărât să fac operația de reconstrucție alegând varianta cu expander .

A fost o intervenție grea ,care a durat 11 ore ,dar fiind la scurt timp după operația anterioară , organismul se reface mai greu , efectele post operatorii încă se resimpt (de la anestezia puternică dureri de cap , de coloană, de spate) .Curând voi avea o nouă intervenție pentru definitivarea procesului de reconstrucție (când se va pune implantul).

În prezent sunt pensionată , am nădejdea că voi răzbate cu succes și voi ajunge din nou un om normal așa cum am fost, viața va avea un curs frumos , chiar dacă am trecut prin toate acestea .
Există viață și după boală !

Proiect înscris de:
Fundația
Regina Maria
Viziunea Fundației Regina Maria este de a crea o lume mai bună, în care dragostea pentru semeni se traduce, prin puterea exemplului personal prin grijă și acțiune, de la toți cei ce pot, pentru cei ce au nevoie.
Proiect propus de:
Alexandra Maier